GAP İLKOKULU KARAKTER GÜÇLERİ PROJESİ

Güçlü yönler veya karakter güçleri pozitif psikolojinin önemli çalışma alanlarından birisini oluşturmaktadır. Öğrencilerin kendi güçlü yönlerini fark etmesi ve işlevsel olarak kullanabilmesi amacı belirlenen karakter güçleri öğrencilere etkinlikler ile aktarılacaktır.

GAP İLKOKULU KARAKTER GÜÇLERİ PROJESİ

Güçlü yönler veya karakter güçleri pozitif psikolojinin önemli çalışma a

21-02-2024

1.

Projenin Amacı

Öğrencilerin farklı karakter güçlerini öğrenerek kendi güçlü yönlerini keşfetmesi ve işlevsel olarak kullanması hedeflenmiştir.

2.Projenin Hedefleri

·       Öğrencilerin kendi güçlü yönleri anlaması,

·       Karakter güçlerini sınıflamayabilmesi

·       Öğrencilerin kendi güçlü yönlerini keşfetmesi,

·       Başkalarının gözünden güçlü yönlerini tanıması,

·       Güçlü yönlerini kullanabileceği alanları belirlemesi,

·       Okul başarısında ve günlük yaşamda güçlü yönleri kullanma hedeflenmiştir.

3.     Projenin Akışı

Proje 2024 Ocak başlangıçlı olup 2024  Haziran ayına kadar devam edecektir. Proje tüm öğretmenler ile paylaşılmış ve akış bilgileri aşağıdaki gibi not edilmiştir.

·       Tüm öğretmenlere karakter güçleri açıklanıp proje ile ilgili bilgi verilmiştir.

·       10 adet Karakter gücü belirlenip her ayda iki karakter gücü işlenecek şekilde listelenmiştir.

Ocak – İyi Yüreklilik, Alçakgönüllük

Şubat – Şükran, Azim

Mart – Sevme, Yaşam Çoskusu

Nisan – Liderlik, Mizah

Mayıs – Umut,  Merak

Her ayın konusu ile ilgili tüm katlara bilgi panosu rehberlik servisi tarafından hazırlanacaktır.

·       Her ayın konusu ile ilgili sınıf öğretmenleri öğrencileri bilgilendirecektir.

·       Ayın konusu ile ilgili örnek etkinlikler sınıflar ile paylaşılacaktır. Öğretmenler seçtikleri etkinlikleri ya da kendi oluşturdukları etkinlikleri sınıf içi veya sınıf dışı ortamlarda öğrencilerin etkin katılımı ile uygulayacaktır( Örneğin: Ocak Ayı İyi Yüreklilik Kurabiye yapma ve arkadaşlarıyla paylaşma etkinliği.)

·       Uygulanan etkinlik görselleri ya da çıktıları okul panolarında sergilenecektir.

4.     Projenin Çıktıları ve Başarı Ölçütü

·       Belirlenen karakter Güçlerini öğrencilerin içselleştirip, kendi güçlü yönlerini fark etmeleri sağlaması

·       Sosyal iletişim becerilerinin güçlenmesi ve okul içi ve dışı pozitif bir atmosferin oluşmasını sağlamak

·       Öğrencilerin karakter güçleri ile ilgili bilinç kazanması ve davranışlarda olumlu kalıcı değişiklik sağlanması hedeflenen çıktılar arasındadır.

Yayın: 21.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 12:46 - Görüntülenme: 56